Bräserad kalvlägg med gremolata och saffransrisotto
Tid: Ca 90 minuter
Svårighetsgrad: 3
Smak: Lite över 4 i snitt
Det här är så himla kul! Jag hade väl aldrig kommit på att laga kalvlägg om det inte var för det här projektet! Visste knappt att det fanns mitt framför ögonen i ICA Maxis köttdisk mellan köttfärs och entrecôte.
Och som vanligt - tillbehören! En fräsch och syrlig gremolata på vitlök, persilja, citron och olivolja, en näst intill magisk risotto med saffran, vitt vin, kycklingbuljong och parmesan. Han kan, den där Mannerström!
Själva köttet är jag också positivt överraskad av. Det kokade länge i en god sås och blev alldeles mört och smakrikt.
Jag var på vippen att ge den här rätten en 5:a, men stannade ändå på 4,5. Men den fick höga betyg av alla i familjen och jag kommer spara den här i minnet och laga när vi har gäster någon gång. Risotton kan ju bli en favorit och den passar säkert till en massa olika slags mat.
Inspirerad av filmen "The Julie/Julia project" där Julie Powell bestämde sig för att laga sig igenom Julia Childs kokbok och blogga om det bestämde jag mig för ett liknande projekt. Jag skall laga mig igenom varenda recept i "Mannerströms stora kokbok" och det är jättekul om du vill följa mig på min resa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
164 recept
Inkokt lax Tid: 40 minuter Svårighetsgrad: 2 Smak: 3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...

-
Fläskkotlett Esterhazy Tid: Ca 35 minuter Svårighetsgrad: 2,5 Smak: 3,5 Namnet på den här rätten är ju spännande, men mina googlingar ...
-
Bräserad kalvlägg med gremolata och saffransrisotto Tid: Ca 90 minuter Svårighetsgrad: 3 Smak: Lite över 4 i snitt Det här är så himla...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar