188 recept

Bräserad kalvlägg med gremolata och saffransrisotto

Tid: Ca 90 minuter
Svårighetsgrad: 3
Smak: Lite över 4 i snitt

Det här är så himla kul! Jag hade väl aldrig kommit på att laga kalvlägg om det inte var för det här projektet! Visste knappt att det fanns mitt framför ögonen i ICA Maxis köttdisk mellan köttfärs och entrecôte.

Och som vanligt - tillbehören! En fräsch och syrlig gremolata på vitlök, persilja, citron och olivolja, en näst intill magisk risotto med saffran, vitt vin, kycklingbuljong och parmesan. Han kan, den där Mannerström!

Själva köttet är jag också positivt överraskad av. Det kokade länge i en god sås och blev alldeles mört och smakrikt.

Jag var på vippen att ge den här rätten en 5:a, men stannade ändå på 4,5. Men den fick höga betyg av alla i familjen och jag kommer spara den här i minnet och laga när vi har gäster någon gång. Risotton kan ju bli en favorit och den passar säkert till en massa olika slags mat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

164 recept

Inkokt lax Tid:  40 minuter Svårighetsgrad:  2 Smak:  3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...