190 recept

Blodpudding (varning blodig bild!)

Tid: Ca 30 minuter + 2 timmar i ugnen
Svårighetsgrad: 3
Smak: 2,75 i snitt

Så var det dags för en av mina bävor (?). Blodpudding. Jag måste erkänna att det var ganska läskigt att röra ihop smeten. Jag gillar idén med att man använder hela djuret, och jag tänker på att sådan här mat var vanlig förr. Jag kände mig som en bortskämd modern människa som blev lite äckelmagad vid tillagningen.

Medan puddingen stod i ugnen spred sig en god doft av jul. Den innehöll kryddor som ingefära och kanel.

Vi åt blodpuddingen till middag idag och barnen smakade och tyckte det var ok. Jag smakade och tyckte det var gott. Men det blir så paradoxalt - jag gillar smaken och hade jag inte vetat att det var blod i hade jag nog gärna ätit ganska mycket. Men det blir psykologiskt hos mig, nästan som en tvångstanke ser jag bara blod framför mig och jag hade svårt att äta upp hela min bit...

Hur som helst är jag glad och stolt över mig själv att jag nu i alla fall har gjort riktig blodpudding från grunden!

Vi har en så härlig köttbutik här i Trollbäcken. Jag kom in och skulle köpa blod och trodde att jag skulle behöva beställa, men de sa bara "jajamensan, hur mycket behöver du?".

Med mycket fläsk och lingon gick det bra!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

164 recept

Inkokt lax Tid:  40 minuter Svårighetsgrad:  2 Smak:  3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...