Jag kanske är lite skadad efter 15 år som betygssättande lärare, men jag kan ju inte lägga ner så här mycket tid och kraft på någonting utan att ha ett utförligt bedömningssystem. Jag tänkte att jag skulle bedöma varje recept i tre kategorier:
Tillagningstid: Här blir det ju bara att redovisa hur lång tid det tog att laga rätten.
Svårighetsgrad: Blir en skala 1-5 där 1 innebär plättlätt och 5 är så komplicerat att det nästan inte roddes i hamn.
Smak: Här får det ju bli något slags medelbetyg från alla som smakar på rätten, oftast då mina närmsta familjemedlemmar. Men är vi fler måste jag ju på något sätt be mina gäster om en åsikt. Kan ju bli lite känsligt?! Kanske en sluten anonym röstning?
Inspirerad av filmen "The Julie/Julia project" där Julie Powell bestämde sig för att laga sig igenom Julia Childs kokbok och blogga om det bestämde jag mig för ett liknande projekt. Jag skall laga mig igenom varenda recept i "Mannerströms stora kokbok" och det är jättekul om du vill följa mig på min resa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
164 recept
Inkokt lax Tid: 40 minuter Svårighetsgrad: 2 Smak: 3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...

-
Fläskkotlett Esterhazy Tid: Ca 35 minuter Svårighetsgrad: 2,5 Smak: 3,5 Namnet på den här rätten är ju spännande, men mina googlingar ...
-
Bräserad kalvlägg med gremolata och saffransrisotto Tid: Ca 90 minuter Svårighetsgrad: 3 Smak: Lite över 4 i snitt Det här är så himla...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar