Som lärare har jag lärt mig att det är viktigt att vara så tydlig och konkret som möjligt. Det tyckte inte mina barn att jag var när de skulle sätta betyg på den första rätten. Så då förtydligade vi systemet tillsammans och här är vår beskrivning för de olika stegen (vad gäller smak alltså):
1. Det här vill jag helst inte äta igen. Eller ens äta upp om jag slipper.
2. Det här var ingen favorit, men jag skulle kanske kunna äta det någon mer gång. (Typ makaronipuddingen)
3. Det här var en helt ok vardagsrätt som vi kan äta lite då och då.
4. Det här var jättegott och det kan vi gärna äta ganska ofta.
5. Mmmm, smaskens, det här skulle jag kunna välja som middag på min födelsedag!
Inspirerad av filmen "The Julie/Julia project" där Julie Powell bestämde sig för att laga sig igenom Julia Childs kokbok och blogga om det bestämde jag mig för ett liknande projekt. Jag skall laga mig igenom varenda recept i "Mannerströms stora kokbok" och det är jättekul om du vill följa mig på min resa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
164 recept
Inkokt lax Tid: 40 minuter Svårighetsgrad: 2 Smak: 3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...

-
Fläskkotlett Esterhazy Tid: Ca 35 minuter Svårighetsgrad: 2,5 Smak: 3,5 Namnet på den här rätten är ju spännande, men mina googlingar ...
-
Bräserad kalvlägg med gremolata och saffransrisotto Tid: Ca 90 minuter Svårighetsgrad: 3 Smak: Lite över 4 i snitt Det här är så himla...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar