165 recept

Ärtsoppa med fläsk
Tid: 2 timmar (mycket tid är bara kokning då det klarar sig självt)
Svårighetsgrad: 2,5
Smak: 3

Plättbakelse
Tid: 40 minuter
Svårighetsgrad: 2,5
Smak: 4,5

Vi kom nyss hem från att ha firat höstlov på västkusten. På torsdagen samlades vi hemma hos min bror och hans sambo och åt ärtsoppa med fläsk och plättar till efterrätt. Det var första gången jag gjorde ärtsoppa och det var jättekul! Det slog mig hur billig och nyttig mat det egentligen är. En massa bra proteiner i ärtorna och inte en massa fett och socker. Det tar ju tid, men det mesta är ju att det bara ska koka.

Jag tycker att ärtsoppan blev god för att vara ärtsoppa. Mycket godare än sån i korv jag ätit innan. Men ärligt talat är nog inte ärtsoppa riktigt min grej, så någon repris kanske det inte blir... Men jag gillar konceptet med torsdag och ärtsoppa och varm punsch och plättar.



Plättarna blev populärare än ärtsoppan. Barnen smakade knappt på soppan och dömde bort den väldigt snabbt! Plättarna däremot slank ner lätt som.... en plätt! Min dotter Ellen var med och dekorerade bakelserna. I Mannerströms version har man grädde i smeten och dinkelmjöl istället för vetemjöl. Jag gillade det och kommer nog köra på det receptet nästa gång jag skall göra pannkakor. De blev så lena och mjälla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

164 recept

Inkokt lax Tid:  40 minuter Svårighetsgrad:  2 Smak:  3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...