Biff Stroganoff
Tid: 40 minuter
Svårighetsgrad: 2,5
Smak: 4,3
Vi var i Söderköping och firade min svärfar som fyllde år. Då gjorde vi biff stroganoff (halloumi stroganoff till vegetarianerna). Köttet var oxfilé som man stekte en kort stund och sedan lyfte undan medan man gjorde såsen. Sedan i med köttet, som var precis lagom rött inuti, igen. Mannerström har också svamp i sin stroganoff vilket jag inte tror att det är i originalreceptet. Men det var väldigt gott! Det fanns Karl-Johansvamp hemma i förråden så det använde jag i.
Omdömena blev positiva. Min svägerska gjorde halloumi stroganoffen och den blev också väldigt uppskattad. Jag tyckte att det var jättegott! Jag är nästan sugen på att göra den här rätten igen, innan jag gjort alla andra rätter...
Tyvärr glömde jag fota, så jag fick låna fotot från kokboken.
Inspirerad av filmen "The Julie/Julia project" där Julie Powell bestämde sig för att laga sig igenom Julia Childs kokbok och blogga om det bestämde jag mig för ett liknande projekt. Jag skall laga mig igenom varenda recept i "Mannerströms stora kokbok" och det är jättekul om du vill följa mig på min resa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
164 recept
Inkokt lax Tid: 40 minuter Svårighetsgrad: 2 Smak: 3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...

-
Fläskkotlett Esterhazy Tid: Ca 35 minuter Svårighetsgrad: 2,5 Smak: 3,5 Namnet på den här rätten är ju spännande, men mina googlingar ...
-
Bräserad kalvlägg med gremolata och saffransrisotto Tid: Ca 90 minuter Svårighetsgrad: 3 Smak: Lite över 4 i snitt Det här är så himla...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar