168 recept

Wallenbergare med potatismos

Tid: Ca 1 ½ timme
Svårighetsgrad: 3,5
Smak: 4,3

Igår hade vi en kär kompisfamilj över på middag. Jag gjorde Mannerströms Wallenbergare med potatismos, ärter, brynt smör och rårörda lingon. Mmmm, så gott!

Alltså, smeten innehöll kalvfärs, 12 (!) äggulor och 1,5 liter, LITER, grädde. Den blev jättelös och jag fick en stark känsla av att det här har jag gjort innan och jag trodde lika mycket då att det måste blivit något fel. Det gick ju inte alls att forma biffar av den här trögflytande grötliknande smeten. Men man klickar upp det på ströbröd och formar till det med skeden. Sen ska det på ströbröd på ovansidan och efter en stunds stekning i mycket smör börjar de ändå att stabilisera sig...
Lös kalvfärsmassa...

Det blev många biffar och det tog lång tid. Det behövdes två stekpannor. Med tillbehören blev faktiskt rätten en riktig succé både hos vuxna och barn. Så himla roligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

164 recept

Inkokt lax Tid:  40 minuter Svårighetsgrad:  2 Smak:  3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...