169 recept

Choucroute

Tid: Ca 20 minuter + 1 timme på spisen
Svårighetsgrad: 2
Smak: Ca 2,8

Choucroute betyder helt enkelt surkål på franska. Det kan man ju nästan tänka sig, ordet är inte helt olikt det tyska Sauerkraut. Även om surkål mest är en tysk och östeuropeisk ingrediens var det i det franska köket rätten choucroute utvecklades.

Huvudingredienserna i rätten är surkål, äpple, lök, kokt fläsk, potatis och smakrik korv. En (o)angenäm doft spred sig i köket och resten av huset varefter grytan kokade.

Marcus gillade rätten och kommer få med sig den till jobbet i ganska många matlådor då vi övriga kanske inte var så förtjusta. Den positiva överraskningen var dock Alfred som smakade med öppet sinne och gav rätten en 3:a!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

164 recept

Inkokt lax Tid:  40 minuter Svårighetsgrad:  2 Smak:  3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...