Choucroute
Tid: Ca 20 minuter + 1 timme på spisen
Svårighetsgrad: 2
Smak: Ca 2,8
Choucroute betyder helt enkelt surkål på franska. Det kan man ju nästan tänka sig, ordet är inte helt olikt det tyska Sauerkraut. Även om surkål mest är en tysk och östeuropeisk ingrediens var det i det franska köket rätten choucroute utvecklades.
Huvudingredienserna i rätten är surkål, äpple, lök, kokt fläsk, potatis och smakrik korv. En (o)angenäm doft spred sig i köket och resten av huset varefter grytan kokade.
Marcus gillade rätten och kommer få med sig den till jobbet i ganska många matlådor då vi övriga kanske inte var så förtjusta. Den positiva överraskningen var dock Alfred som smakade med öppet sinne och gav rätten en 3:a!
Inspirerad av filmen "The Julie/Julia project" där Julie Powell bestämde sig för att laga sig igenom Julia Childs kokbok och blogga om det bestämde jag mig för ett liknande projekt. Jag skall laga mig igenom varenda recept i "Mannerströms stora kokbok" och det är jättekul om du vill följa mig på min resa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
164 recept
Inkokt lax Tid: 40 minuter Svårighetsgrad: 2 Smak: 3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...

-
Fläskkotlett Esterhazy Tid: Ca 35 minuter Svårighetsgrad: 2,5 Smak: 3,5 Namnet på den här rätten är ju spännande, men mina googlingar ...
-
Bräserad kalvlägg med gremolata och saffransrisotto Tid: Ca 90 minuter Svårighetsgrad: 3 Smak: Lite över 4 i snitt Det här är så himla...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar