Tid: Ca 50 min + 1 timme i ugnen
Svårighetsgrad: 3
Smak: 3,5 i snitt (3 av barnen, 4 av de vuxna)
Potatismos
Tid: Ca 25 minuter
Svårighetsgrad: 2
Jag har inte tid att stå och laga mat i två timmar när vi kommer hem från skola/jobb och det kanske är någon aktivitet på kvällen, men jag gillar ju att laga mat. Då är det ju praktiskt med rätter som man kan göra i förväg och ha i kylen eller frysen. Så i söndags gjorde jag kåldolmar. En riktig klassisk husmanskost.
Och det blev lite av ett "halleluja moment" för mig! Jag har gått i nästan hela mitt liv och trott att jag inte gillar kåldolmar, men det var ju verkligen supergott! Särskilt ihop med tillbehören pressgurka och rårörda lingon. Det här blir inte sista gången det serveras kåldolmar vid det Wahrenska middagsbordet, det är i alla fall säkert!
Och moset! Det är så gott med hemlagat potatismos med en smak av muskot. Enligt mig ska det vara ganska löst i konsistensen. Jag gjorde ju helt enligt receptet, men det var kul att se att det var på pricken så som jag brukar laga potatismos. Mannerström gör sitt mos på mitt sätt, helt enkelt 😉
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar