192 recept

Kalops

Tid: 15 minuter + 1,5 h på spisen
Svårighetsgrad: 2
Smak: 3,5


Idag blev det kalops. Väldigt enkelt egentligen att göra och en smart sak att göra storkok på. Man ska bara vara hemma och röra i grytan lite då och då, för det ska ju koka länge så att det blir mört. Mannerströms kalops är på högrev och det blev så fint och mört och smälte nästan i munnen. Såsen smaksattes med pepparkorn, lagerblad, kryddnejlikor och lite ansjovisspad. En god vardagsrätt, men inget halleluja moment.

Idag har jag också tagit första steget mot en rätt som jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning, nämligen egen blodpudding. En liter grisblod inköptes och ställdes i frysen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

164 recept

Inkokt lax Tid:  40 minuter Svårighetsgrad:  2 Smak:  3,7 Idag gjorde jag inkokt lax och det har jag aldrig gjort förut. Man hällde ko...